Innovatie platform

Waarom een Snackbar van de Toekomst?


Zo nu en dan een lekker snackmoment. Alleen al de gedachte doet menig Nederlander watertanden. Het zegt veel over onze rijke snacktraditie. Een eetcultuur die nog altijd springlevend is. En die ongetwijfeld nog lang zal voortduren. De vraag is echter in welke vorm en met welke producten dat gebeurt. Zeker nu de roep om verantwoorde voeding en gezond ondernemerschap steeds luider wordt.  Dat biedt mooie kansen voor ondernemers die op deze ontwikkeling willen en durven in te spelen. Vanuit die overtuiging is de Snackbar van de Toekomst opgericht.

De Snackbar van de Toekomst is een innovatieplatform dat relevante partijen samenbrengt. Bedoeld om elkaar te ondersteunen en te inspireren om samen een gezonder en gevarieerder snackaanbod te ontwikkelen. Verantwoorde snacks die niet alleen smaakvol zijn, maar waarvan de productie, distributie en bereiding tevens bijdragen aan minder vervuiling, minder verspilling en eerlijke handel.  Anders gezegd: met nieuwe producten, diensten en methoden willen we de doorgaans behoudende snackwereld helpen toekomstbestendig te worden.

Drie thema's

Wat en waar?


Ontdekken, experimenteren en van elkaar leren. Dat is in de kern wat u van de Snackbar van de Toekomst mag verwachten. Samen proberen we de snackwereld duurzaam te verbeteren en toekomstbestendig te maken. We willen laten zien dat het anders kan en vooral anders moet. Hoe? Door elkaar te inspireren om nieuwe producten, processen en diensten te ontwikkelen. Door consumenten er kennis mee te laten maken en meningen en ervaringen te peilen. Maar ook door het bieden van advies en ondersteuning bij de daadwerkelijke realisatie in de dagelijkse praktijk.

Om onze doelstelling te verwezenlijken organiseren we verschillende activiteiten, waaronder:

Lab Events

Een rondreizende snackbar waar ondernemers, producenten en leveranciers volop kunnen experimenteren met nieuwe producten, processen en diensten. Tegelijkertijd worden al deze noviteiten getoetst op hun praktische waarde. Want voor consumenten is er alle gelegenheid om te proeven, te ervaren en te reflecteren. Lab Events vinden vooral plaats op festivals, maar kunnen desgewenst ook worden georganiseerd op bijvoorbeeld scholen of bij bedrijven en bijeenkomsten.

Web Events

Een digitaal platform mag bij de Snackbar van de Toekomst natuurlijk niet ontbreken. Een interactieve community, onder meer bedoeld om informatie uit te wisselen, het netwerk te vergroten, nieuwe producten, processen en diensten te promoten en consumenten kennis te laten maken met nieuwe snacks en aanverwante producten.

Academy Events

Tijdens de Academy Events leren partijen in een inspirerende omgeving over relevante aspecten rondom het verduurzamen van (snack)producten en bedrijfsvoering. Leren met elkaar en van elkaar. Maar ook is het een plek om te netwerken en te zoeken naar de best mogelijke vormen van duurzame samenwerking.

Consumenten, Ondernemers & Organisaties

Voor wie?


Onze activiteiten zijn bedoeld voor iedereen die kan bijdragen aan een duurzame transitie van cafetaria’s en andere snackverkooppunten. Voor een brede doelgroep dus. Denk aan:

  • Consumenten.
  • Ondernemers die zich bezighouden met de productie, distributie, bereiding of verkoop van snacks.
  • Ondernemers die zich richten op de productie of verkoop van grondstoffen voor snacks.
  • Ondernemers die zich bezighouden met de productie of verkoop van productiemiddelen voor de bereiding van snacks.
  • Organisaties die vanuit hun missie belang hebben bij snacks die goed zijn voor mens, milieu en eerlijke handel.
Interesse? Stuur een mail!